Veckans fördjupning: Musikhjälpen

En ritad diskett

Ta del av tidigare News of the day:

Arkiv med powerpoints

 

 

En grön pil som pekar nedåt

Ladda ner veckans powerpoint:

Powerpoint Musikhjälpen

 

 

 

De tre programledarna står och håller om varandra och skrattar.
I år är Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz programledare för Musikhjälpen. Bild: Sveriges radio/Mattias Ahlm.

Under vecka 50 drar Musikhjälpen i gång igen. Därför handlar Veckans fördjupning om Musikhjälpen. Läs mer i barnens artikel.

För att underlätta grejandet i klassrummen har vi tagit fram bilder att använda samt länkar till källor. Vi har även tagit fram en Powerpoint som följer samma struktur som barnens fördjupningsartikel. Efter presentationen i klassrummet får barnen genom fördjupningsartikeln en möjlighet att repetera och befästa de nyvunna kunskaperna. Uppmuntra gärna barnen att dela med sig av sina nya kunskaper till föräldrar.

 

Varje vecka ger vi en ledtråd till Veckans fördjupning. Lös rebusen för att få reda på ledtråden:

 

 

 

 

Bilder till fördjupningen

 

En mikrofon som sitter på ett stativ. I bakgrunden syns en studio.

 

 

En liten byggnad står på ett torg. Den har glasväggar och längst upp sitter reklam för Musikhjälpen. Utanför buren står det massa människor.
Så här såg det ut när glasburen stod i Malmö. Bild: wikimedia commons/Sveriges radio

 

 

En pojke i blå tröja sitter i en rullstol. Han sträcker ut armarna och ser glad ut. Bakom honom står två andra personer och puttar på.
Foto: wavebreakmedia/Shutterstock.com

En person med långt hår har på sig stora hörlurar. Hon blundar och håller händerna på hörlurarna som att hon lever sig in i musiken som spelas.

Fler Arkivet till News of the day – veckans fördjupningar