Illustration av en kamera och ett anteckningsblock. Under syns MiniBladets logga.Vårens tävlingar avslutade

En vår fylld av fantastiskt nyhetsmaterial från skolklasser runt om i Sverige börjar ta slut. Vinnarna av tävlingarna meddelas i veckan.

 

MiniBladets tävlingar är slut för vårterminen. Tack alla som bidragit till att förgylla både webb och dagstidning med sina enkäter, läsarbilder, reportage, insändare och bilder. Vi har fått så mycket material att vi kommer gå långt in i sommarveckorna med elevernas bidrag trots att skolterminen tagit slut.

 

Det har varit hög kvalitet på samtliga inskick och det har bidragit till att göra MiniBladet mer lokalt och förankrat i våra unga läsares liv och vardag. Såväl lustfyllda som tunga ämnen har avhandlats: kälkåkning och påskharar, melodifestivalen och hästar, miljö och jämställdhet, utrotningshotade djur och historiska kvinnor. MiniBladets jury har inte haft lätt i valet av terminens vinnare.

 

I höst öppnar vi tävlingarna igen. Och redan i vår påbörjade vi en tävling som kommer att fortsätta över sommaren och en bra bit in på hösten: insändarbilderna till Var med och påverka inför valet 2018. De klasser som skickat in till denna tävling kommer att få besked om vinst först till hösten. De klasser som är vinnare i vårens tävlingar får besked i veckan!

Fler Tips!