Reporterskola

Sörmland: Flera maträtter i skolan!

Bild på maten i en skolmatsal.

Alla barn skulle äta mer mat om det fanns fler rätter att välja mellan. Foto: James Cook.

Jag tycker att det ska finnas flera olika slags maträtter i skolan så att vi kan få smaka på olika mat och så att alla elever äter mer mat och orkar mer i skolan.

 

Jag tycker man ska kunna få välja mellan flera olika maträtter när man äter lunch i skolan. Jag tycker att det är bra att ha olika mat för att om man äter för mycket av samma mat så tröttnar man på det och man vill inte ha mer. Om man äter flera olika sorters mat får man också fler vitaminer och mineraler i sig som är väldigt bra för kroppen. Äter man för mycket av någon mat så mår man inte bra och äter man för lite av någon mat mår man inte heller bra. Jag

tycker också att vi borde har mera kött i skolmatsalen för jag tycker att vi får för lite kött och för mycket grönsaker.

 

Text av James Cook, klass 4D Forssjö skola i Katrineholm.

 

Det här är en insändare inom MiniBladets valuppdrag. Har du något i din omgivning som du skulle vilja påverka, förändra, få till? Skicka in en insändarbild eller skriv ett undersökande reportage om vad du tycker och hur det kan lösas. Var med och påverka inför valet 2018!