Historiskt möte slutade bra

Två händer håller i varsin kula. Den ena kulan har USA:s flagga, med röda och vita ränder och vita stjärnor på en blå bakgrund i ena hörnet. Den andra kulan har Nordkoreas flagga. Den har en bred röd rand i mitten, blåa kanter och en vit cirkel med en röd stjärna i.

USA och Nordkorea verkar ta några första steg mot att få en bättre relation mellan länderna.

Nu har Trump och Kim träffats. Mötet gick väldigt bra enligt Trump, och båda två skrev under ett viktigt dokument som lovar att de två länderna ska arbeta för att få en bättre relation.

 

Den 11 juni träffades USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Det var ett historiskt möte eftersom USA och Nordkorea länge har varit osams. Läs mer i vår artikel Trump och Kim träffas trots allt.

 

Mötet var i Singapore. Inga journalister fick vara med på mötet, men efteråt var Trump väldigt positivt. Kim uttalar sig sällan i media och sa inte så mycket alls.

 

Det viktigaste som hände under mötet var att de båda ledarna skrev på ett dokument. Dokumentet innehöll fyra punkter, där USA och Nordkorea bland annat lovar att arbeta för att få en bättre relation.

 

Under mötet bjöd också Kim in Trump till Nordkorea. Det är en väldigt stor händelse eftersom Nordkorea är ett väldigt slutet land där få personer får komma på besök alls. Kim ska också ha accepterat en inbjudan till att besöka USA.

Donald Trump är president i USA.
Kim Jong-Un är ledare i Nordkorea.
Den 11 juni hade de två ledarna ett möte.

 

Mötet var väldigt speciellt.
Det beror på att USA och Nordkorea
har varit osams väldigt länge.
Därför har deras ledare nästan aldrig träffats.

 

Många tyckte att det här mötet var väldigt viktigt.
Många hoppades att mötet skulle få
USA och Nordkorea att
 sluta vara osams.

 

Det viktigaste som hände på mötet
var att ledarna skrev på ett papper.
På pappret lovar USA och Nordkorea
att de ska försöka få en bättre relation.