Veckans boktips: Hilda och årets kalas av Christina Lindström

Hilda står med sina två kompisar. Men hon har inte en inbjudan i handen som hennes vänner.

Hilda känner sig ensam och ingen verkar förstå henne. Hur ska hon klara sig igenom detta?

Hilda är en tjej som gillar det mesta: hårdrock, hästar och rockringar. Hon spelar flöjt också. I samma hus som Hilda bor hennes två bästa kompisar Bella och Henning. Plötsligt under en lunchrast vänds hela hennes liv upp och ner. Wilma i klassen ska ha bowlingkalas. Både Bella och Henning är bjudna, ja faktiskt hela klassen verkar vara bjudna, utom Hilda. Plötsligt känns det som om Hilda inte har några kompisar längre och ingen förstår att något är fel. Inte ens mamma verkar förstå.

 

Hur ska hon klara sig igenom detta…

Hilda är en tjej som gillar det mesta: hårdrock, hästar och rockringar. Hon spelar flöjt också. I samma hus som Hilda bor hennes två bästa kompisar Bella och Henning. Plötsligt under en lunchrast vänds hela hennes liv upp och ner. Wilma i klassen ska ha bowlingkalas. Både Bella och Henning är bjudna, ja faktiskt hela klassen verkar vara bjudna, utom Hilda. Plötsligt känns det som om Hilda inte har några kompisar längre och ingen förstår att något är fel. Inte ens mamma verkar förstå.

 

Hur ska hon klara sig igenom detta…