Veckans boktips: Jordens utdöda djur av Jens Hansegård

Mamutar, sabeltandade tigrar, dinosaurier och andra utdöda djur

Veckans boktips: Jordens utdöda djur av Jens Hansegård

Lättläst och spännande fakta för alla nyfikna mellan 7 och 10 år!

Jens Hansegård har skrivit flera faktaböcker om spännande saker. I denna bok möter vi olika fantastiska djurarter som dött ut (dock inga dinosaurier, som det står på bokens baksida). Mammuten, dronten, kvaggan och Andrewsarchus – hur levde de? Hur och när dog de ut? Till exempel lär vi oss att den sista tasmanska tigern hette Benjamin och frös ihjäl en kall septembernatt 1936, då någon glömt stänga luckan till buren han bodde i.

 

Av Sofie Herner, Lindängenbiblioteket

Lättläst och spännande fakta för alla nyfikna mellan 7 och 10 år!

Jens Hansegård har skrivit flera faktaböcker om spännande saker. I denna bok möter vi olika fantastiska djurarter som dött ut (dock inga dinosaurier, som det står på bokens baksida). Mammuten, dronten, kvaggan och Andrewsarchus – hur levde de? Hur och när dog de ut? Till exempel lär vi oss att den sista tasmanska tigern hette Benjamin och frös ihjäl en kall septembernatt 1936, då någon glömt stänga luckan till buren han bodde i.

 

Av Sofie Herner, Lindängenbiblioteket