Veckans boktips: Koden är knäckt

En bild på omslaget till boken och en på författare. Framsidan på boken föreställer en tecknad bild av Benny. Han har kort hår, ser glad ut och har en sjal runt halsen. Författaren Per ser ut att vara ungefär 40 år. Han har kavaj på sig och ler stort.

Per Lange är en av författarna bakom "Koden är knäckt". Bild: Nordstedts/Jini Sofia Lee.

”Kom ihåg: Den här boken är hemlig. Visa den inte för någon vuxen.”

 

Så står det på baksidan av Koden är knäckt. Anledningen är att du får massor av tips på hur du kan kommunicera bättre med dina föräldrar. Det är viktigt att kunna argumentera för sin sak om det är något man vill, men inte får göra. Annars slutar det lätt med att vuxna bara säger att man ska sluta tjata.

 

Benny i boken menar att om du vill bli expert på att prata med vuxna, så behöver du veta hur de vuxna fungerar och tänker. Och stärka ditt eget självförtroende och tron på dina drömmar!

 

Koden är knäckt av Per Lange, Johan Bergström och Yosh

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket i Malmö