Fler väljer serier istället för sömn

Ett barn som kollar på en tv-skärm

Många svenskar säger att de ibland väljer att fortsätta titta på tv-serier istället för att gå och lägga sig.

En ny undersökning visar att fler svenskar väljer att titta på tv istället för att gå och lägga sig i tid. Hälften av de som svarade på undersökningen sa att de minst en gång i månaden fortsätter att titta på en tv-serie istället för att gå och sova. 

 

Tv-tablåsajten tv.nu har gjort en ny undersökning om svenskars tv-vanor och hur de kollar på serier. Undersökningen visar att många tittare tycker att det är bättre att en hel säsong släpps på en gång än ett avsnitt i veckan. Men det kan också göra det svårare att gå och lägga sig efter att ha sett ett avsnitt, för att man vet att nästa avsnitt redan finns ute.

 

– Streaming och playtjänster ger oss betydligt större frihet än tidigare. Vi kan se är att kärleken till Sveriges största hobby, tv-tittande, är större än någonsin, säger Helena Folcker, vd på tv.nu i ett pressmeddelande.

 

Undersökningen visar också att det svenskar tar mycket tid på sig att välja vad de ska titta på. Ibland kan det ta mellan 16-30 minuter att välja en serie. På ett år blir det ungefär en hel dag som går åt till att bara välja en tv-serie.

Sajten tv.nu har gjort en undersökning
om hur svenskar tittar på tv.
VD:n på tv.nu säger att
svenskars intresse för tv och serier bara blir större och större.

 

Om det kommer en ny serie
tycker svenskar att det är bäst
om hela säsong släpps på en gång, visar undersökningen.

 

Men undersökningen visar också
att det kan bli svårt att gå och lägga sig efter bara ett avsnitt.
Många väljer alltså att titta på många avsnitt
istället för att somna.