Sommarlov satsar på rörelse

Programledarna i sommarlov

Programledarna och Sommarskuggan i årets Sommarlov. Foto: Johan Paulin.

På måndag börjar tv-programmet Sommarlov. Årets tema är rörelse. Några av artisterna som kommer är Anis don Demina och Klara Hammarström.Varje dag hela sommaren kommer det populära sommarprogrammet dyka upp på tv-apparater, i mobiler och i plattor. Men programledarna i Sommarlov vill inte att du ska sitta inne hela sommaren. De vill att du ska röra på dig. Du kan till och med vara med och skapa en rörelsedans och en rörelsedagbok.

– Vi har märkt att de senaste årens teman om miljö, demokrati och vänskap skapade stort engagemang bland Sveriges barn. Vi hoppas att årets rörelsetema ska inspirera alla barn till att röra på sig i sommar, säger Anna-Maria Nildén i ett pressmeddelande. Hon är projektledare för Sommarlov.


Som vanligt kommer programmet att ha flera gäster. Artisterna som kommer är Anis don Demina, Hasse Andersson, Dotter, Anton Ewald, Klara Hammarström, Alvaro Estrella, Hanna Ferm, Theoz och Wiktoria. Dessutom kommer youtubern Grannen Måns och friidrottaren Nikki Anderberg som vann SM på 100 meter förra året.


Ny programledare för i år är Dante Zia. Han brukar laga mat i tv och han kommer ni kunna läsa mer om i MiniBladet i sommar.

– Att vara programledare i Sommarlov har alltid varit en stor dröm för mig! Det känns hur roligt som helst samtidigt som det känns overkligt! För mig innebär Sommarlov så mycket glädje, skratt och gemenskap. Jag kan knappt vänta på att Sommarlov ska börja, säger Dante Zia i pressmeddelandet.

På måndag nästa vecka börjar
det populära tv-programmet Sommarlov.
Det kommer sändas varje dag hela sommaren.
I år ha programmet temat rörelse.

 

De som leder programmet i år
vill alltså att du som tittar ska röra på dig.
Därför kommer du kunna vara med
och skapa en rörelse-dans
och en rörelse-dagbok.

 

Programmet kommer som vanligt
att ha flera gäster.
Några av gästerna i år är :
Anis don Demina, Hasse Andersson, Dotter,
Anton Ewald, Klara Hammarström, Alvaro Estrella,
Hanna Ferm, Theoz och Wiktoria.

 

I år kommer även en ny programledare.
Det är tv-kocken Dante Zia.
Han säger att det alltid varit en stor dröm
att vara programledare i just Sommarlov.