Reporterskola

Sydsvenskan: “Alla måste hjälpa till!”

 

Vilka är dina tankar och känslor kring coronaviruset? Hur ser din vardag ut, har den förändrats mycket sedan viruset dök upp? Och har du förslag på aktiviteter man kan göra nu när många sitter hemma i karantän som det heter. 

Via MiniBladets hemsida kan du skicka in dina funderingar och tips. Det har Vera Strandberg på Bjärehovskolan i Lomma gjort! 

 

Jag är inte rädd att jag ska bli sjuk men att jag ska smitta någon i riskgruppen. Mina föräldrar har sagt att jag inte får träffa mina farföräldrar och morföräldrar. För att det är onödigt att riskera att dom blir sjuka.

 

Sjukvården är redan överbelastad. Just nu så jobbar sjukvården dygnet runt . Alla måste göra sin del så att sjukvården kan få vila och dom sjuka kan bli friska.

 

Jag tror att viruset bara förstör men många tror att det gör miljön bättre. Men så fort allt är över så vill alla fabriker ta igen det dom missat och koldioxidutsläppen kommer att öka.

 

Mina tips är att ha rutiner så man hinner med allt skolarbete så man inte sitter på helgen och gör skolarbete man inte orkat.

 

När man är klar med skolan kan man hjälpa syskon eller spela spel, rensa sitt rum eller baka något.

 

Jag skulle flyga till Frankrike men nu har dom stängt gränsen till landet så nu går det inte. Nu ska jag och min familj vara hemma på påsklovet.

 

Text: Vera Strandberg, klass 5c Bjärehovskolan, Lomma