Reporterskola

VK: Anton recenserar Pax Vitormen

Omslag för boken Vitormen.

Pax Vitormen av Åsa Larsson och Ingela Korsell är illustrerad av Henrik Jonsson. Boken ingår i serien Pax

Anton Augustsson har läst boken Vitormen. Boken fick honom att tänka på en läskig eller spännande film.

Boken handlar om två tonåringar vid namn Alrik och Viggo som bor hos en fosterfamilj. De löser massa läskiga och konstiga mysterier med några vuxna som heter Magnar och Estrid och en till tonåring som heter Iris. 

Jag tycker att boken var väldigt bra. Jag tycker så för att jag gillar böcker där man löser mycket mysterium och när det är väldigt spännande. 

Den här boken påminner mig om en film som handlar om magi och fantasi. Boken utspelar sig mest i Mariefred. Miljön i boken känns kall för att det utspelar sig på vintern. Miljön i boken känner jag igen lite grann för att de är på en snöbacke och då känns det som att det är Bräntberget.

Handlingen utspelas i nutid för de använder modern teknik till exempel datorer mobiltelefoner och moderna bilar.

Huvudpersonerna är Viggo och Alrik. Huvudpersonerna är väldigt busiga och dumma mot varandra. Jag tycker att de är modiga och de är bra på att lösa mysterier. Och det tycker jag för att i boken är det massa läskiga figurer som de inte är så rädda för. Huvudpersonerna påminner mig om en film som jag har glömt bort namnet på.

Genren boken tillhör är skräck. Det märks för att det är ganska läskigt. Och för att det är det märket som är på boken.

Jag tror att boken riktar sig till tonåringar. Jag tror så för att den är ganska läskig och innehåller mycket skräck. Dessutom är det ganska mycket text.

Jag tycker att boken är väldigt bra. Den är spännande, läskig och fantasifull och det är en bra story.

Text: Anton Augustsson Bäckström, 5, Stöcke skola, Umeå