VK: Frisör med glatt humör!

Lovisa Abrahamsson

Lovisa Abrahamsson, frisör i Sävar

MiniBladets reportrar intervjuar Lovisa Abrahamsson. Hon är frisör i Sävar. Hon brukar göra lite olika saker på sin salong.

Den första frågan Lovisa svarar på är vad de säljer mest på salongen. Hon svarar att de mest brukar sälja klippningar.

Den andra frågan till henne är hur många som brukar komma och klippa sig varje vecka. Hon svarar att ungefär 75 stycken klipper sig varje vecka.

Sedan får Lovisa frågan vi vilka produkter hon föredrar. Och då säger hon att hon föredrar strawberry schampo. När man använder det schampot så blir håret pastellrosa.

Lovisa berättar att den populäraste frisyren som yngre vill ha är lob (en frisyr som är lite kortare där bak och längre där fram) och äldre brukar vilja ha kort hår.

Hon berättar att frisörsalongen har funnits i sju år och före det så var det en kiosk. Det är två stycken personer som jobbar på salongen.

Det roligaste med jobbet är att träffa nya kunder. Det är mest barn och kvinnor som brukar komma till salongen och klippa sig.

Lovisa berättar att hon alltid har velat bli frisör och att hon inte har haft något annat jobb än att jobba som frisör. Hon började arbeta som frisör direkt efter att hon hade gått ut gymnasiet

Text: Lovis Viklund och Lova Lundgren
Foto: Lova Lundgren