Reporterskola

PT: Kändisarna svarar!

Mirabell med hunden Bonnie. Foto:Privat

Mirabell Lundgren och Cattis Eklund är två offentliga profiler. De har många följare på både Instagram och Youtube. Vi frågade dem ett par frågor om hur det är att vara en offentlig person och hur det är att vara en youtuber.

Mirabell Lundgren

Vilket är ditt bästa Youtube-år?

– Mitt bästa Youtube-år är hittills 2018. Då jag fick tillbaka glädjen att filma och fota.

Vad fick dig att starta med Youtube?

– Jag startade redan som tioåring på andra appar, till exempel Videofyme. Jag startade min Youtube-kanal för att jag gillar att skapa videos och det var en ny kul grej.

Du var väldigt ung när du blev känd. Hur påverkar det dig och din vardag? När är det som jobbigast att vara en offentlig person?

– Klart att folk tittar eller kommer fram då och då och vill ta en bild eller prata. Men om jag kan göra deras dag genom att bara vara mig själv är det en glädjekick för mig. Det kan dock vara jobbigt om jag har en dålig dag och vill vara för mig själv.

Cattis Eklund

Vilket är ditt bästa Youtube-år?

– Jag skulle vilja säga 2018. Det var det året jag fick möjlighet att lägga all min energi och tid på enbart Youtube. Samt att det gjorde så att jag fick träffa massa roliga människor och göra mycket roliga saker.

Vad fick dig att starta med Youtube?

– Helt seriöst så skapade jag kanalen som en rolig grej, aldrig för att bli känd. Från allra första början skapade jag den för att visa min lärare en video som vi hade gjort i ett skolprojekt. Så man skulle kunna säga att jag skapade kanalen för ett skolarbete.

Du är väldigt öppen på din Youtube-kanal. Du vågar prata om puberteten, ditt liv och din skolgång och så vidare. Vad har fått dig att känna dig så bekväm?

– Ingen aning. Jag anser att det är viktigt att berätta om sina erfarenheter om det möjligtvis kan hjälpa andra eller andra kan ha nytta av den informationen.

Text: Agnes Stenmark, Tyra Nordborg och Lucas Aldrin, 6b, Pitholmsskolan, Piteå