Sydsvenskan: Ny musrestaurang upptäckt i Malmö

Alfred Larsen knackar på den indiska musrestaurangen, som han här inspekterar tillsammans med mamma Elin Larsen och mormor Anne-Chatrine Andersson. Foto: Erika Oldberg

I ett inlägg på Instagram på juldagsmorgonen berättade miniatyrskaparna Anonymouse att de öppnat en liten indisk musrestaurang och en “andratass-butik” på hemlig plats i Malmö.

 

I ett inlägg på Instagramkontot skrev upphovsmakarna: ”God Jul allihopa! Hoppas ni har haft en fin kväll. Under Julaftonsnatten öppnades det en liten restaurant och en andratassbutik i Malmö. Kom gärna förbi i dagarna!”.

 

Andratass-butiken heter – så klart – Emmus. Restaurangen har fått namn efter den indiska osten paneer. Man kan betala med både chisa (efter cheese) och maustercard (efter mastercard).

 

Foto: Erika Oldberg

 

Vid niotiden på juldagsmorgonen när Instagraminlägget legat ute i sex timmar, hade man redan fått 2800 gillamarkeringar och många spekulerade i var miniatyrvärlden låg någonstans.

 

Genom spaningsinsatser på fältet och Google Maps kunde Sydsvenskan avslöja var butiken och restaurangen är belägen: nämligen i korsningen Kungsgatan-Sturegatan.

 

Foto: Erika Oldberg

 

När Sydsvenskan kommer till platsen är det tomt utanför, men snart dyker några nyfikna upp. Anne-Chatrine Andersson från Linköping med sin dotter Elin Larsen och barnbarnet Alfred Larsen går ner på knä för att se ordentligt.

 

– Det är en champagnekork som bord, ropar Anne-Chatrine Andersson entusiastiskt.

 

Det anonyma gatukonstkollektivet Anonymouse har tidigare byggt en musrestaurang på Bergsgatan, ett tivoli vid Solters Plan, en bokhandel på Amiralsgatan och ett härbärge vid Magistratsparken.

Det finns en ny musrestaurang i Malmö.
Det finns också en “andratass-butik”.
Instagramkontot Anonymouse
berättade att de öppnat två små mus-ställen på juldagen.

 

Musrestaurangen har ett indiskt tema
och heter Paneer.
Det är efter den indiska osten med samma namn.
Andratassbutiken heter Emmus.

 

Instagramkontot sa aldrig exakt var
dessa små musställen hade öppnat.
Men Sydsvenskan undersökte saken.

 

De kom fram till att de nya ställena låg
i korsningen Kungsgatan-Sturegatan.
Tidigare finns det några andra musställen i stan.
Till exempel finns det en till restaurang
på Bergsgatan och ett tivoli vid Solters Plan.