Reporterskola

PT: Stuck in Sweden

Familjen Dabbs.

Här är familjen Dabbs på besök i Rosviks skola.

Coronaviruset påverkar alla människor på ett eller annat sätt. I tidningarna kan man läsa om svenskar som är ”fast” i andra länder men det finns även människor från andra länder som är fast i Sverige.

Familjen Dabbs från Australien är ett sådant exempel. De bor just nu i husbil i Rosvik. Australierna Julian, Gemma, Indianna (Indie), Josephine (Jojo) har varit i Europa i tre år. De kommer från Sydney. Ett tag bodde de i London och barnen gick i skola där.

De har rest runt i Europa i en husbil. Under tiden som de har rest runt så har barnen haft undervisning i engelska och matte online och ”home schooling” i övriga ämnen. Planen var att de skulle åka till Finland men de stängde gränserna på grund av coronaviruset.

Barnen Indie, 9 år, och Jojo, 7 år, och deras föräldrar besökte årskurs sex i Rosvik. De hade förberett ett tal om Australien och skrivit en dikt om Australien. Eleverna i årskurs sex ställde frågor på engelska och fick höra riktig australiensisk engelska. Alla tyckte det var roligt, spännande och intressant. Familjen vet inte när de får lämna Sverige eftersom alla gränser är stängda.

Text: Alma Hägglund  och Emelie  Sundström, klass 6:1, Rosviks skola, Piteå
Foto: Alma Hägglund