Sörmland: Svalstaelever prisades för kändisreportage

En vuxen håller i två inramade diplom. Barnet tar emot det ena. De är i ett stort rum med stora fönster med fördragna blåa gardiner.

SN:s chefredaktör Anna Falk delar ut diplomet till Noel Andersson för hennes och Felicia Ågren Östlunds reportage i MiniBladets tävling. Foto: Sandra Nordin

Två klasser på Svalstaskolan i Nyköping fick dela på vinsten när ett reportage vann MiniBladets tävling. Felicia Ågren Östlund i klass 4a och Noel Andersson i klass 4b skrev tillsammans reportaget om Klasse Möllberg, känd som Banarne i Trazan och Banarne.

 

Egentligen skulle Noel inte kommit till skolan dagen som SN kom för att dela ut diplom och prispeng. Noel var nämligen förkyld men när fröken ringde pappa och berättade om överraskningen fick Noel ta sig till skolan ändå. Och det var hon väldigt glad över.

 

– Det var coolt att komma med i MiniBladet, att alla skulle se det. Men det här var ännu coolare, sa Noel till SN när hon tagit emot diplomet.

 

Reportaget handlar om Klasse Möllbergs besök på Svalstaskolan. Klasse höll en liten konsert och Noel och Felicia passade på att intervjua Klasse till ett längre reportage om honom.

 

Felicia och Noel tyckte det var pirrigt att intervjua Klasse. Men när de märkte att han var snäll slappnade de av.

 

– Jag trodde inte att det skulle gå så här bra, men vi gjorde det väldigt noggrant för att det skulle bli så bra som möjligt. Det tog flera lektioner, sa Felicia.

 

Priset innebar 1000 kronor var till de två klasserna. Det var något som mottogs med glädje. För de båda klasserna sparar pengar till varsin klassresa i sexan. MiniBladet önskar klasserna ett härligt sommarlov!

 

Felicia Ågren Östlund och Noel Andersson
vann MiniBladets tävling om bästa reportage.
De vann för sitt reportage om Klasse Möllbergs
besök på Svalstaskolan.

 

Tidningen SN var på Svalstaskolan
för att dela ut diplom till vinnarna.
Men Noel höll på att missa det
eftersom hon var förkyld den dagen.

 

Men när hennes pappa fick reda på
att hon skulle få ett pris gick hon till skolan ändå.
Det var hon väldigt glad för.

 

Noel tyckte att det var väldigt coolt
att få ta emot diplomet.
Och Felicia var också glad.
Felicia trodde inte att det skulle gå så bra.

 

Felicias och Noels klasser får

1000 kronor var som pris.