Reporterskola

Sörmland: Tema spel: Många ungdomar spelar Fortnite

Skärmdump från pågående Fortnitespel.

Skärmdump från pågående Fortnitespel.

Många ungdomar spelar datorspel. Ett populärt spel bland ungdomar är Fortnite. Ben Anderbro på Årbyskolan berättar att han spelar det varje dag.

 

Fortnite är ett datorspel som många ungdomar spelar. Det påminner om filmen Hunger Games, men det är 100 spelare i stället för 24.

 

Epic Games har skapat Fortnite och det kom ut 2011. Men 2017 kom gamemodet Battle Royale ut, och det var då spelet blev känt i hela världen. Före det fanns det bara Save the World, som är ett gamemode där man ska döda husks och rädda människor. Husks är en typ av zombies.

 

När man dödar zombies vinner man v-bucks, som är pengar i spelet. Man kan också köpa v-bucks för att kunna ha snygga skins. Skins är olika gubbar i spelet. Ett snyggt skin är Skull Trooper, det är ett skelett.

 

Fortnite Battle Royale har fått kritik av många som har tyckt att spelet är likt PUBG, som är ett liknande spel. Men de som har gjort Fortnite tycker att det är mer kreativt för att man kan bygga väggar, golv, tak, trappor och pyramider.

 

Jag har intervjuat Ben Anderbro som går i klass 5a på Årbyskolan. Han spelar Fortnite varje dag. Han har blivit inspirerad av sin storebror Lukas att spela Fortnite. Ben tycker att det är en fördel att kunna spela spelet även på mobilen.

 

Det är roligt att spela med varandra, avslutar Ben.

 

Text och foto: Maja Lillemets, 5a, Årbyskolan