Reporterskola

Sörmland: Världens bästa jobb

Djurskötaren Emmy matar Tapiren Carl Philip för att han ska stå kvar på vågen.

För att kunna hålla koll på vad djuren väger tränar Emmy upp dem på våg. Här på bilden är tapiren som heter Carl Philip. Foto: Parken Zoo

Emmy Johansson jobbar på Parken Zoo och har jobbat där i 3,5 år. Emmy jobbar med klöv och hovdjur. Hennes favoritdjur är tiger och dvärgflodhäst.

 

Emmy Johansson jobbar på Parken Zoo. Hon jobbar som djurskötare för klöv och hovdjur. Emmy jobbar med får, getter och även med dvärgflodhästar, tapirer och kapybaror.

 

– Det är kul att jobba på Parken Zoo men ibland kan det vara lite jobbigt annars är det bara kul, det är världens bästa jobb, säger Emmy.

 

Den lilla flodhästen Ophelia är bara en och en halv månad gammal och är det nyaste tillskottet på zooet.

 

– Mina favoritdjur på Parken Zoo är tiger och dvärgflodhäst. Jag gillar tigrar för att de är majestätiska och dvärgflodhästen för att de har samma personligheter, säger Emmy.

 

Emmy har jobbat på Parken Zoo i 3,5 år. För att jobba som djurskötare på Parken Zoo säger Emmy att man behöver någon slags djurvårdarutbildning. 

 

Parken Zoo grundades 1998 men då var det ingen djurpark. Djurparken startade när någon som jobbade där hittade en ensam älgkalv och tog hand om den. 

 

De flesta djuren tycker att det är lite väl varmt nu i sommarhettan så de ligger och sover på dagen men sen finns det djur som gillar värmen till exempel surikaterna. 

 

Text av: Smilla Kristensen, Nora Hultman, Eskilstuna.