Cornelia och Robin gick till final

Bild på vinnarna i Melodifestivalens första tävling.

Artisterna som gick vidare i deltävlingen. Robin Bengtsson och Cornelia Jakobs gick final och Theoz och Danne Stråhed gick till semifinal. Foto: Annika Berglund/SVT

I lördags var det dags för årets första deltävling i Melodifestivalen. Sju artister tävlade om att gå vidare i tävlingen.


Nu har Melodifestivalen börjat. Melodifestivalen kallas ofta för Mello. De kommande veckorna kommer det att vara en deltävling varje lördag. Under deltävlingarna tävlar olika artister om att komma vidare till final. Den som vinner finalen får tävla för Sverige i Eurovision Song Contest i Italien senare i vår.


I lördagens tävling var artisterna Malou Prytz, Shirley Clamp, Omar Rudberg, Cornelia Jakobs, Danne Stråhed, Theoz och Robin Bengtsson med.


Men under röstningen blev det problem. Melloappen krånglade nämligen. Under sändningen fick därför programledaren Oscar Zia berätta för publiken att det var problem med appen.


Appen används för att människor ska kunna rösta på artisterna. Men för att rösta kan man också rösta genom att ringa eller sms:a.


På grund av problemen valde människorna som har hand om Melodifestivalen att strunta i appröstningen och bara använda sig av telefonrösterna.


Resultatet blev att Robin Bengtsson och Cornelia Jakobs går direkt till final. Theoz och Danne Stråhed ska till semifinal. Det betyder att Theoz och Danne Stråhed får en chans till att tävla om att få komma till finalen. Omar Rudberg, Shirley Clamp och Malou Prytz fick minst antal röster och ska därför inte vara med mer i Melodifestivalen.  


Anette Brattström är en av människorna som har hand om Melodifestivalen. Hon är Melodifestivalens projektledare. Hon säger att det är ledsamt att det var problem med appen.


Tidningen Aftonbladet frågade henne om appen kommer att fungera nästa vecka. Hon svarar att hon inte kan lova det.

– Jag kan aldrig vara helt säker. Men det jag kan lova är att vi kommer att göra allt för att den ska göra det, säger hon.

I lördags var det den första deltävlingen
i Melodifestivalen.
Där tävlade sju artister
om att gå vidare till finalen.

 

De som gick direkt till final var
Robin Bengtsson och Cornelia Jakobs.
Theoz och Danne Stråhed
gick till semifinal.
De får alltså en chans till att
ta sig till finalen.

 

Men allt gick inte helt perfekt
under deltävlingen i lördags.
Det blev nämligen något fel med appen
som man röstar med.
Därför räknades inte rösterna
som hade kommit in från appen.

 

Nu hoppas de som jobbar med Melodifestivalen
att appen ska fungera nästa vecka.
Då kommer alla röster kunna räknas.